Luft mere ud

God ventilation er afgørende for et godt indeklima og er en forudsætning for, at du har det godt i dit hjem.

Flertallet af vores kunder vælger ventilatorstyret boligventilation til sine huse. Den type ventilation kan bruges i forbindelse med både bjergvarme og en boligventilationsvarmepumpe.

Hos Fiskarhedenvillan kan du også vælge at investere i et FTX-system som ventilationssystem. FTX-systemet er til dig, der ønsker et meget lavt energiforbrug.

Boligvarmeventilation

Et hun med boligvarmeventilation har en ventilator, som konstant kører, og som skaber et undertryk i huset og tager den ‘brugte’ luft med ud. Ny luft kommer ind gennem friskluftsventiler.

FTX-system

Med et FTX-system styrer du både til- og fraluft. En ventilator til den nye luft og en til den gamle ventilerer huset via et system med to kanaler. Energiforbruget kan mindskes med 50-70 procent i forhold til ventilationssystemer, hvor varmen ikke genanvendes.

FTX-systemet kan tilføre store mængder ventilationsluft og fungerer uafhængigt af vejret. Det er desuden helt enkelt at genanvende varmen i fraluften.

Du kan også koble en varmepumpe til ventilatoren til fraluften og på den måde genanvende varmen i ventilationsluften. Boligventilationsvarmepumpen fungerer da som en luft- eller jordvarmepumpe, men bruger i stedet varmen fra den udgående ventilationsluft for at varme vandet.

Frånluftsvärmepump från Nibe