Vil du bygge i træ eller sten?

Hos Fiskarhedenvillan kan du selv vælge, hvilket materiale du vil bygge dit nye hus i. Hvad passer dig bedst, et hus i træ eller sten?

Der findes mange måder at bygge holdbare huse på. Huse, som bygges i enten træ eller sten har forskellige egenskaber, da materialerne er forskellige, og det er konstruktionen også. Hvilken huskonstruktion, der passer dig bedst, afhænger af såvel smag og behag som lokale byggetraditioner.

Træhus

I Norden har vi nem adgang til skov og en lang tradition med at bygge huse af træ. Et træhus fra Fiskarhedenvillan er konstrueret med regelvægge i træ og materialer på tværs for at mindske kuldebroer.

Tænk på, hvis du overvejer at bygge et træhus:

  • Træ er et naturligt, levende og smukt materiale.
  • Træ er et meget fleksibelt byggemateriale. Det er nemt at bygge til, bygge om eller ændre en installation.
  • Træ er et let materiale og kan derfor reducere omkostningerne til murerarbejde.
  • Da træ er et levende materiale kræver det et vist vedligeholdelsesarbejde. F.eks. maling af facaden hvert femte til tolvte år.
Trähus hos Fiskarhedenvillan

Stenhus

Vores stenhuse er konstruerede med et skelet af letbeton og bliver bygget med letbetonblokke. Præcis lige som vores træhuse bliver stenhusene bygget på stedet – takket være vores fleksible byggeproces.

Letbeton er en svensk opfindelse, der fremstilles af naturligt forekommende uorganisk materiale.

Tænk på, hvis du overvejer at bygge et stenhus:

  • Den massive struktur giver en god varmeøkonomi, da den isolerer og lagrer varme.
  • Der er et behageligt lydniveau i stenhuse, da de er gode til at mindske støj udefra.
  • Mindsket brandrisiko, da sten ikke kan brænde.
  • Et minimum af vedligehold, da letbeton er et uorganisk materiale.

Vil du vide mere om den letbeton, vi bruger til vores stenhuse? Så kan du kigge på vores leverandørs hjemmeside, www.xella.se. For at kunne leverere så god kvalitet som muligt, hjælper vi dig med at finde entreprenører specifikt til stenhuse, når du skal have bygget huset.

Alle vores huse er energieffektive, men du kan også vælge at bygge et lavenergihus. For at kunna bygge det mest energieffektive hus tilbyder vi ekstra energibesparende tilvalg som energieffektive vinduer og døre samt bjergvarmepumpe til opvarmning og FTX-ventilation. Vi kan også tilbyde dig at udstyre huset med solpaneler, så du selv kan producere husets energiforbrug.”

Nulenergihus