Arkitekterne Friis og Moltke har udformet tre unikke villaer for Fiskarhedenvillan, hvor mødet mellem materialer, lys og stemninger skaber helt nye rumoplevelser. De er legende og behagelige. Poetiske og praktiske. Åbne og intime. Lyse og skyggefulde.

Det er huse med stor funktionalitet – og så alligevel med noget mere. Den traditionelle planløsning udvides til at inkludere plads til overraskelser – til at lege og være kreativ og udnytte de uventede rumligheder på en personlig måde. Her er rammerne mere end bare funktionen – de er aktive og behagelige. En varm og levende favn, som inspirerer til nye måder at opleve et hus på.

Fælles for de tre villaer er inddelingen i mindre, private afdelinger – værelseskerner – og et åbent fællesrum, der opstår imellem kernerne som husets levende hjerte. Åbne, fælles samværsrum og små, hemmelige huler.

Hvert hus har tæt forbindelse til naturen. De store vinduer i de fælles samværsrum trækker naturen helt indenfor og lader lys og stemninger forandre sig i takt med årets gang. Indbyggede møbler fungerer som skræddersyede elementer og fremhæver de overraskende vinkler i huset.

Hver detalje bidrager til helhedsoplevelsen – en symbiose mellem følelser og funktionalitet – et hjem, der løfter sig over det traditionelle og skaber en helt ny ramme om livet og hverdagen.

Friis & Moltke 01

Omkring det skulpturelle træskrin – som er en værelseskerne – flyder rummene naturligt over i hinanden i et sammenhængende og åbent rumforløb.

Til Friis & Moltke 01

Friis & Moltke 02

To funktionelle værelseskerner placeret på hver sin side af et lyst, åbent fællesrum skaber nye rumligheder. Rum til at leve livet i. Her er åbenhed, kontraster og overraskelser.

Til Friis & Moltke 02

Friis & Moltke 03

Husets møde med naturen giver overraskende lys og volumen til villaens fine rum. Her er omgivelserne trukket helt ind i husets hjerte og maler dagens stemning.

Till Friis & Moltke 03

Om Friis & Moltke

Friis & Moltke er en dansk tegnestue, der siden grundlæggelsen i 1954 har været blandt de toneangivende arkitektvirksomheder i Norden. Friis & Moltke står bag et bredt spekter af arkitektopgaver – altid med helhed og enkelhed som grundtanke. Friis & Moltke skaber arkitektur med udgangspunkt i en lyttende og ydmyg forståelse for livet i og omkring en bebyggelse.

Friis & Moltke – “en ramme om livet” er tegnet af Friis & Moltke-partner Martin Wienberg (foto til højre). Martin er internationalt respekteret for sit innovative og nytænkende arbejde med at skabe helt nye standarder for enfamiliehuse. Han tegner en skarp nordisk arkitektur, hvor det er lyset og livet, der skaber et hjem. Martins huse er kendetegnet ved at overraske både i rumligheder og materialevalg. Han skaber en gennemtænkt helhed, der på en gang indrammer og understøtter livets gang.

Friis_moltke