1-planshus eller 2-planshus?

Sådan adskiller de sig!

1-planshus, 1,5-planshus, 2-planshus og skråningshus er de plantyper, som ses i vores planløsninger. I de fleste tilfælde er det din grund, der afgør, hvilken type hus du kan og må bygge, samtidig med at huset naturligvis skal matche dine personlige krav og ønsker.

1-planshus

Et 1-planshus passer til dig, der ikke vil have trapper, da alle rum befinder sig på samme plan. Et 1-planshus kræver oftest en stor grund, da huset har et større byggeareal. Nogle af vores 1-planshuse kan levereres med et indretningsbart loft.

1,5-planshus

Et 1,5-planshus er et hus med to etager, hvor værelserne på det øvre plan har skrånende vægge pga. skråtaget. I et 1,5-planshus får du et stort boligareal i forhold til byggearealet. Huset passer til dig, der vil have et hus med to etager, men som synes, at et 2-planshus er for stort.

Sluttningshuset Nordlys

2-planshus

Til forskel fra 1,5-planshuset har værelserne på anden etage i et 2-planshus lige vægge, hvilket gør, at du får fuld loftshøjde i værelserne. Det betyder, at der er plads til flere vinduer, der giver en lysere overetage. Du får et meget stort boligareal i forhold til byggearealet.

Skråningshus

På nogle byggegrunde er det nødvendigt at bygge skråningshuse, hvis grunden slutter, og huset skal følge jordens hældning. En fordel ved et skråningshus er, at der oftest ikke kræves ekstra byggeareal til garage og forrådskammer.